De explosieve e-mails van Trump jagen geweld aan

Trump is boos
Schandalige e-mails
Leugens
Manipulatie
Beschuldigingen
Gewelddadige waarschuwingen
Een steeds agressievere houding
Onderzoek
Bedreigingen
Intimidatie
Normaliseren
Ervaring
Juichen voor geweld
Gepromoot door Trump
Een duidelijk voorbeeld
Bidens reactie
Trump is boos

Na zijn historische veroordeling als eerste ex-president die van een misdrijf werd beschuldigd, wakkerde Trump het vuur aan met opruiende retoriek richting zijn aanhangers.

Schandalige e-mails

Volgens verslagen van Salon en The New Republic worden de fondsenwervende e-mails van Trump steeds agressiever, waarbij diverse ongegronde beschuldigingen tegenover overheidsambtenaren worden geuit.

Leugens

Een voorbeeld hiervan is een e-mail van begin juni waarin de voormalige president beweerde dat Biden zijn huis was binnengevallen met de intentie hem met dodelijk geweld uit te schakelen.

Manipulatie

In een andere e-mail suggereerde Trump dat hij een levenslange gevangenisstraf zou kunnen krijgen, wat niet mogelijk is gezien de aanklachten waarmee hij wordt geconfronteerd. Hij beweerde ook dat Biden hem een doodvonnis probeerde op te leggen.

Beschuldigingen

Hij beschuldigt Biden er vaak van Amerika te willen schaden. Hij stelt dat de ontvangers van zijn e-mails het uiteindelijke doelwit zullen zijn als Trump geen bescherming biedt.

Gewelddadige waarschuwingen

Naast de e-mailcommunicatie heeft de voormalige president opgeroepen tot een 'afrekeningsdag' of zelfs een 'bloedbad' na de verkiezingen in november, volgens verklaringen die door Reuters zijn verzameld.

Een steeds agressievere houding

Deze uitspraken zijn bedoeld om volgers aan te sporen tot doneren of stemmen. Helaas hebben sommige volgers ook een steeds agressievere houding ontwikkeld tegenover de ambtenaren die betrokken zijn bij de strafzaken van Trump.

Onderzoek

Een onderzoek van Reuters onthulde dat aanhangers van Trump online meer dan honderd gewelddadige bedreigingen hebben geuit jegens de rechter en de aanklagers in zijn zwijggeldzaak in New York.

Bedreigingen

Volgens het persbureau hebben honderden mensen vage bedreigingen geuit, vaak nadat Trump hen beschuldigde van het voeren van een 'heksenjacht'.

Intimidatie

Deskundigen vertelden Reuters dat zelfs als de mensen die deze berichten verspreiden niet van plan zijn om ze uit te voeren, hun woorden hetzelfde effect hebben als een daadwerkelijke bedreiging: ze veroorzaken angst en intimidatie.

Normaliseren

Toch kan de voortdurende herhaling van dreigende taal het idee van gewelddadige acties normaliseren, waardoor het risico groter wordt dat iemand ze uitvoert.

Ervaring

Een ex-directeur van de inlichtingenanalyse bij de New Yorkse politie heeft aan het persbureau gemeld dat de oproepen tot geweld tegen rechters te vergelijken zijn met de oproepen die leidden tot de poging om Biden te weerhouden van het aantreden als president, resulterend in de aanval op 6 januari.

Juichen voor geweld

Politiek columnist Rex Huppke van USA Today benadrukte dat het aanmoedigen van gewelddadige berichten en bedreigingen door Trump-aanhangers een van de hoofdproblemen is.

Gepromoot door Trump

Huppke beweert dat de retoriek van Trump veelal wordt geaccepteerd omdat deze van hem afkomstig is. Hij maakte een vergelijking met hoe democratische functionarissen reageren op links extremisme of vergelijkbare incidenten.

Een duidelijk voorbeeld

De analist gebruikte een recent voorbeeld: Biden’s reactie op de veroordeling van zijn zoon, Hunter Biden, wegens een wapengerelateerd misdrijf.

Bidens reactie

Terwijl Trump het Amerikaanse rechtssysteem heeft ondermijnd en zijn zaak vervalst en een heksenjacht heeft genoemd, zei Biden dat hij de uitkomst zal respecteren.

Volg ons op MSN om elke dag de beste artikelen te ontvangen

 

Meer voor jou