De slechtste plekken in je huis om dure spullen te verstoppen
Zolang de wereld bestaat en er mensen wonen, is er ook sprake van diefstal. Duizenden jaren geleden werd voedsel vaak door anderen gestolen en verstopten we het. Tegenwoordig doen we dat met veel meer dingen. Persoonlijke informatie, portemonnees, mobiele telefoons, laptops en alles wat ook maar een minimale waarde heeft.
Een van de zorgen die iedereen wel heeft, is dat iemand inbreekt in huis en persoonlijke bezittingen meeneemt. Naast het gemis van spullen is het gevoel van machteloosheid in je eigen huis na een inbraak enorm.
Mocht er onverhoopt toch bij je ingebroken worden, dan moet je zorgen dat de dieven het zwaar te verduren krijgen. Met andere woorden, laat geen waardevolle spullen in een kamer liggen waar ze gemakkelijk te zien zijn, anders halen de dieven het hele huis in tien minuten leeg en laten ze een bedankbriefje achter.
Daarom is het een goed idee om te weten wat de slechtste plekken zijn om waardevolle spullen in huis te verstoppen. We hebben het over de plaatsen waar criminelen als eerste naartoe gaan.
Het is een oude klassieker die in de 21e eeuw nog steeds regelmatig wordt gebruikt. Er zijn mensen die nog steeds een fortuin onder hun matras bewaren - voor het geval dat...
Foto: Celyn Kang E. / Unsplash
Een alternatief voor deze mogelijkheid is om een klein gleufje in het matras te maken bij het hoofdeinde. Hierin stop je het gewenste geldbedrag en is het beter beschermd.
Foto: Tatiana Syrikova / Pexels
Het is geen grap: er zijn veel mensen die geld en zelfs sieraden in luchtdichte potten stoppen en die in de koelkast bewaren. Deze praktijk is zo algemeen bekend dat bijna alle dieven er een kijkje nemen voordat ze je huis verlaten.
Foto: Polina Tankilevitch / Pexels
Als je geld of waardevolle spullen in de vriezer wilt bewaren, kun je alles beter in een doos of zak met diepvriesproducten doen. Als een dief een doos met vissticks ziet, zal hij waarschijnlijk niet raden dat er een gouden ketting in zit.
Foto: Edoardo Soares / Unsplash
Het is gebruikelijk om contant geld in meerdere portemonnees te bewaren, zodat je geen kaarten of geld hoeft om te wisselen wanneer je een andere tas meeneemt. Dieven weten dat en zullen naar portemonnees zoeken, ook als je niet thuis bent.
Foto: Schermpost / Unsplash
De aanbeveling is dat, wanneer een portemonnee niet in gebruik is, alle documenten, kaarten en het geld eruit gehaald worden. Dit helpt ook om te voorkomen dat je het geld ergens verliest.
Foto: Two paddles, axe and leatherwork / Unsplash
Waar zoekt een inbreker het eerst naar waardevolle spullen? In de slaapkamer natuurlijk. Meestal liggen daar sieraden, portemonnees, merkkleding en zijn er zelfs kluizen aanwezig.
Foto: Francesca Tosolini / Unsplash
Hoe minder waardevolle spullen in die kamer hoe beter. Een huis heeft veel meer schuilplaatsen dan je denkt. Van een lat in de vloer tot een vals plafond en een neppe vloerlamp, alles is beter dan de slaapkamer.
Foto: Pexels / Pixabay
Nog niet zo lang geleden was de kinderkamer een veilige plek om waardevolle spullen in te verstoppen. Tegenwoordig hebben kinderen elektronica, spelcomputers, merkkleding en andere spullen die zo aantrekkelijk zijn voor dieven dat ze er graag even gaan kijken om die dingen te zoeken.
Foto: Kenny Eliason / Unsplash
Een kinderkamer zonder waardevolle spullen maakt het niet alleen moeilijker voor dieven, maar het voorkomt ook dat de kleintjes de gouden ketting van hun overgrootmoeder in handen krijgen en misschien kapot maken.
Foto: Liliane Limpens / Unsplash
Wie denkt er nou echt dat het veilig is om € 3.000 in de onderbroekenla te verstoppen? De dief hoeft deze la maar op de grond te laten vallen, en dan ligt het geld voor het oprapen.
Foto: Kamil Kalkan / Unsplash
Een beter alternatief is om een tussenbodem in de la te leggen en het geld daaronder te bewaren. Dieven kunnen het nog steeds vinden, maar het zal langer duren.
Foto: Francesco Paggiaro / Pexels
Als de dief het wachtwoord van de kluis niet kan achterhalen, wat meestal het geval is, kan hij de kluis gewoon meenemen, om het later op zijn gemak nog eens te proberen.
Foto: Immo Wegmann / Unsplash
Een muurkluis is een uitstekend alternatief voor het opbergen van allerlei kostbaarheden. Een aparte, verplaatsbare kluis heeft weinig zin.
Foto: Sam Jotham Sutharson / Pexels
Hoe lang duurt het om een ingelijste foto te verplaatsen of kapot te maken? 15 seconden? Zo lang doet een dief erover om het geld achter een schilderij te vinden.
Foto: Angele Kamp / Unsplash
Sommige mensen bewaren geld of waardevolle spullen in een plastic boodschappentas. Dit is echter geen goede verstopplek. Dit maakt het voor dieven nog makkelijker om onopvallend waardevolle spullen mee te nemen.
Foto: Juan Pablo Serrano Arenas / Pexels
Een ander risico van een plastic tas is dat je je vergist en dat je hem meeneemt om te gaan winkelen. Als je niet doorhebt dat er geld in zit, dan kan het zomaar in de winkel op de hoek belandden. Of misschien wel in de prullenbak als de kostbaarheden in een vuilniszak zitten.
Foto: Christian Dubovan / Unsplash